top of page

Massage med infrarött ljus

Yosemite%20was%20a%20dream_edited.jpg
Infrarött ljus: Om oss
proxy.duckduckgo.com.png

Jag använder oftast en värmelampa med infrarött ljus på din kropp under behandlingarna. IR ljus är särskilt bra för depression, utmattning och värk i kroppen. Det infraröda ljuset har en väldigt god påverkan på muskler och leder och i kombination med massage ökar de goda resultaten.

Till skillnad från UV ljus som är det skadliga ljuset för oss och som orsakar hudcancer är IR ljus bra för oss. Det är det långvågiga infraröda ljuset som upplevs som värme när man vistas i solen. Man känner sig väldigt lugn och avslappna och det autonoma nervsystemet kopplas på. Det infraröda ljuset värmer upp vävnaderna i kroppen och stimulerar  läkningsprocessen genom att öka blodcirkulationen och rensa kroppen från slagg och toxiner. Kapillärerna vidgas av värmen och det förbättrar cirkulationen. Den förbättrade lymfcirkulationen minskar svullnad och inflamationer. Infrarött ljus har även goda effekter på sårläkning och ärr.


Ljuset ger en värmande effekt vilket leder till en ökad endorfinproduktion som lindrar smärta och stelhet i muskler och leder.
Det ökar också syresättningen i cellerna, stärker elasticiteten i bindväven och ökar lymf- och blodcirkulationen. Detta gör att massagen får en ännu djupare effekt om man först värmer upp musklerna med en IR-lampa.

Infrarött ljus: Om
bottom of page